Et modul til DDB CMS gør det muligt for Læsekompasabonnenter at indlejre Læsekompasset på bibliotekets egen hjemmeside.

Løsningen består af to dele, der begge tager udgangspunkt i bibliotekets egen samling:

  • En inspirationsside med Læsekompassets ”inspirationsbånd” og oplevelsesorienterede søgemuligheder
  • En ”minder-om”-anbefaler, der kan foreslå bøger, der ligner, når brugeren er inde på en bogs værkside.

Eksempel på Læsekompas inspirationsside:

Eksempel på Læsekompas søgemulighed:

Eksempel på Læsekompas Minder-om-bånd på en bogs værkside:

Det er pt. alene programmørbiblioteker, webmasterbiblioteker og biblioteker med CMS-løsning hos Inlead, der umiddelbart kan benytte sig af den nye mulighed. DBC har udviklet modulet, så det også, hvis det ønskes, kan tilføjes til koden i DDB CMS. Det er Det Digitale Folkebibliotek, der på baggrund af en faglig og teknisk vurdering tager stilling til, om modulet vil blive optaget i DDB CMS.

Sådan får I Læsekompasset på jeres hjemmeside

Kontakt kundeservice på kundeservice.dbc.dk, inden I går i gang med at installere Læsekompas-modulet på bibliotekets hjemmeside. Så bygger vi en recommender specifikt til jeres bibliotek, så de anbefalinger, der vises på hjemmesiden, tager afsæt i de titler, som er i bibliotekets samling.

  • Kræver Ding2 7.x-6.1.0 eller nyere
  • Installation af modullet tilføjer to DDB React-widgets (en recommender og en inspirations-widget) og en standardside for inspirations-widget’en

Sådan sætter I Læsekompasset op på jeres hjemmeside

  • For at installere skal I downloade modulet til dit Ding2-website og aktivere det – enten i administrationsgrænsefladen eller ved hjælp af drush.
  • Inspirationssiden er aktiveret som standard og føjes til hovedmenuen med en vægt på 10 (og burde blive placeret sidst).
  • Administrator kan tilpasse menuposition, titel, sti eller deaktivere under /admin/structure/pages.
  • Recommender-widget’en kan tilføjes siden ting-object (også under /admin/structure/pages) under fanen ”indhold”. Tilføj indholdstyperne ”TingObject(Materialer)” og ”Ting collection material types”.

Kontakt kundeservice.dbc.dk, hvis du oplever problemer under installationen eller se mere her: https://github.com/DBCDK/ding_readers_compass (åbner i nyt vindue)